Syksyyn
ja talveen kuuluu ehdottomasti omenapiirakka. Tässä on vaihtoehto perinteiselle
kanelilla maustetulle omenapiirakalle. Kanelin sijasta makuina ovat vanilja,
manteli sekä kookos. Perinteiseen muropohjaan haimme piristystä
kaurahiutaleista. Tässä ohjeessa on käytetty valmiiksi maustettua
vaniljarahkaa. Seuraavaksi ehdottomasti
kokeilemme rahkan maustamisen vaniljalla itse, sillä jos piirakka on nyt
unelma, aidon vaniljan jälkeen se on pala taivasta.
Pohja:
Täyte:
125
g juoksevaa margariinia 200g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl sokeria 2
purkkia (400g) Valion vaniljarahkaa
1
kananmuna 3
keskikokoista omenaa
2
½ dl vehnäjauhoja n.0,5dl
rouhittua mantelia
1
tl leivinjauhetta pinnalle
koristeeksi kookoshiutaleita
2
tl vaniljasokeria
2dl
kaurahiutaleita
1. Laita uuni lämpenemään
200 asteeseen.
2. Sekoita vehnäjauhot,
leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään.
3. Vaahdota margariini ja
sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna.
4. Lisää jauhoseos ja sekoita
nopeasti tasaiseksi.
5. Lisää kaurahiutaleet
taikinaan ja sekoita.
6. Voitele vuoka ja levitä
taikina lastan avulla vuoan pohjalle. Reunoja ei tarvitse tehdä.
7. Sekoita rahkat ja
tuorejuusto nopeasti tasaiseksi seokseksi.
8. Lisää seoksen joukkoon
rouhittu manteli.
9. Kaada seos pohjan päälle.
10. Kuori ja viipaloi omenat
ja asettele rahkakerroksen päälle vuokaan.
11. Ripottele
piirakanpinnalle kookoshiutaleita.
12. Paista uunissa n.
15-20minuuttia.
Tein kokeilun ja lisäsin pohjan päälle 2 banaania viipaloituna ennen rahkakerroksen laittamista. Tästä tuli vielä parempi, joten suosittelen ehdottomasti laittamaan banaania mukaan täytteeseen:)
VastaaPoista